Τα νέα πλαστικά καπάκια
Περιγραφή
Το θέμα παρουσιάζει έναν διαδικτυακό διάλογο νέων ανθρώπων, που επικαλούνται διάφορα άρθρα, και αφορά την πολιτική περιορισμού των πλαστικών απορριμμάτων μέσω της καθιέρωσης νέου τύπου καπακιών στα πλαστικά μπουκάλια. Ο/Η μαθητής/τρια καλείται να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τα άρθρα, να συνδυάσει κριτικά και δημιουργικά τις πληροφορίες τους, λεκτικές και οπτικές. Καλείται επίσης να διακρίνει την συλλογιστική πορεία εντός των κειμένων, αλλά και να αρθρώσει μια δική του, βάσει αυτών των κειμένων.
Τα νέα πλαστικά καπάκια
Γνωστικό Αντικείμενο
Νοητική Διαδικασία
Είδος Κειμένου
Μορφή Κειμένου
Πλαίσιο Εφαρμογής
Οργανωτική Δομή
Τύπος Απάντησης
Έκδοση
Αξιολόγηση Θέματος
*Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής μιας και μόνο αξιολόγησης ανά email. Στην περίπτωση που θέλετε να αξιολογήσετε περισσότερα από ένα θέματα ή και να μας ανατροφοδοτήσετε συνολικά για το skills4life, μπορείτε να αξιοποιήσετε την επιλογή “Ανατροφοδότηση για το Skills4Life [Τράπεζα Θεμάτων]” στο https://support-skills.project.uoi.gr/ ή να στείλετε email στο skills4life.UoI@gmail.com.
Πλαίσιο Ανάπτυξης & Χρηματοδότηση
Το συγκεκριμένο θέμα / μαθησιακό αντικείμενο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Έργου “Δημιουργία Ερευνητικών Υποδομών, Επεξεργασία Ερευνητικού Υλικού και Επικοινωνία Αποτελεσμάτων Διεθνών Εκπαιδευτικών Ερευνών”. Χρηματοδοτήθηκε βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025.
Άδεια Χρήσης
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike Greece 4.0 Το συγκεκριμένο θέμα / μαθησιακό αντικείμενο διατίθεται με άδεια ‘Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlikeGreece 4.0’. [ελεύθερη χρήση, αναπαραγωγή, αναδιανομή, παρουσίαση και αξιοποίηση, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόθεση εμπορικής εκμετάλλευσης. Απαιτείται αναφορά του δημιουργού ή του δικαιούχου της άδειας. Οποιοδήποτε παράγωγο έργο μπορεί να διανεμηθεί μόνο με την ίδια ή παρόμοια άδεια. Οι δημιουργοί έχουν παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο ΥΠΑΙΘ το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης, αξιοποίησης και διάθεσης του υλικού με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για απεριόριστο χρονικό διάστημα.