Skip to content

Ζύμη για ψωμί

fe-logo_w
Μεταδεδομένα
  • Τύποι Ερωτήσεων
Κείμενο
  • Αριθμός ερωτήσεων​
4
  • Επίπεδα Δυσκολίας​
2, 3, 4

Ζύμη για ψωμί

0.0/5

Περιγραφή

Tο θέμα εξετάζει τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης κατά το ψήσιμο του ψωμιού.
Οι μαθητές/τριες καλούνται να αντλήσουν πληροφορίες από το κείμενο, να χρησιμοποιήσουν γνώσεις Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής (άμυλο, σάκχαρα, ζύμωση, παραγωγή CO2, χημική αντίδραση, ζυμομύκητες, θερμική διαστολή αερίου), και να σκεφτούν κριτικά, προκειμένου να:
• εξηγήσουν πώς η προσθήκη μαγιάς οδηγεί στο φούσκωμα της ζύμης,
• προσδιορίσουν τον κατάλληλο πειραματικό σχεδιασμό, για να διερευνήσουν αν η μαγιά είναι υπεύθυνη για την απώλεια μάζας της ζύμης,
• συνδέσουν τα αντιδρώντα και τα προϊόντα της σχετικής χημικής αντίδρασης,
• αναγνωρίσουν τη μικροσκοπική ερμηνεία της θερμικής διαστολής των αερίων κατά το ψήσιμο.

Ζύμη για ψωμί

0.0/5
  • Γνωστικό Αντικείμενο
Φυσικές Επιστήμες
  • Πλαίσιο Εφαρμογής
Προσωπικό
  • Τύπος Απάντησης
Απλή πολλαπλής επιλογής, Σύνθετη πολλαπλής επιλογής
  • Επιστημονική Δεξιότητα
Ανάπτυξη και αξιολόγηση σχεδίων για επιστημονική διερεύνηση και ερμηνεία επιστημονικών δεδομένων και τεκμηρίων με κριτικό τρόπο, Επιστημονική Ερμηνεία Φαινομένων
  • Γνωστικές Περιοχές
Έμβια συστήματα, Φυσικά συστήματα
  • Τύπος Επιστημονικής Γνώσης
Γνώση περιεχομένου, Διαδικαστική γνώση ή γνώση των επιστημονικών διαδικασιών
  • Περιεχόμενο
Σύγχρονες Επιστημονικές και Τεχνολογικές Προόδοι και Προκλήσεις, Φυσικοί Πόροι
  • Έκδοση
1.0

Επίπεδα Δυσκολίας