Skip to content
Οι πρωτείνες στην καθημερινή ζωή

Οι πρωτείνες στην καθημερινή ζωή

fe-logo_w
Μεταδεδομένα
  • Τύποι Ερωτήσεων
Κείμενο
  • Αριθμός ερωτήσεων​
3
  • Επίπεδα Δυσκολίας​

Οι πρωτείνες στην καθημερινή ζωή

0.0/5

Περιγραφή

Το θέμα εξετάζει τη σημασία των πρωτεϊνών στις βιολογικές λειτουργίες και πώς παράγοντες όπως το pH και η θερμοκρασία επηρεάζουν τη δομή και τη λειτουργία τους. Οι μαθητές/τριες καλούνται να αντλήσουν πληροφορίες από το εισαγωγικό κείμενο και τις εικόνες, να αξιοποιήσουν γνώσεις Βιολογίας και Χημείας (δομή πρωτεϊνών, οξέα – pH, μετουσίωση, ρόλος αντισωμάτων), και να σκεφτούν κριτικά, προκειμένου να:

• ερμηνεύσουν πώς η μείωση του pH επηρεάζει τη δομή των πρωτεϊνών του γάλακτος,
• συνδέσουν την αύξηση της θερμοκρασίας με αλλαγές στη δομή των πρωτεϊνών του ασπραδιού,
• εξαγάγουν συμπεράσματα από διαφορετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των πρωτεϊνών (αντισωμάτων) στη λειτουργία των διαγνωστικών τεστ.

Οι πρωτείνες στην καθημερινή ζωή

0.0/5
  • Γνωστικό Αντικείμενο
Φυσικές Επιστήμες
  • Πλαίσιο Εφαρμογής
Παγκόσμιο, Προσωπικό, Τοπικό και εθνικό
  • Τύπος Απάντησης
Απλή πολλαπλής επιλογής
  • Επιστημονική Δεξιότητα
Ανάπτυξη και αξιολόγηση σχεδίων για επιστημονική διερεύνηση και ερμηνεία επιστημονικών δεδομένων και τεκμηρίων με κριτικό τρόπο, Επιστημονική Ερμηνεία Φαινομένων
  • Γνωστικές Περιοχές
Έμβια συστήματα
  • Τύπος Επιστημονικής Γνώσης
Γνώση περιεχομένου, Διαδικαστική γνώση ή γνώση των επιστημονικών διαδικασιών
  • Περιεχόμενο
Σύγχρονες Επιστημονικές και Τεχνολογικές Προόδοι και Προκλήσεις, Υγεία & Ασθένειες
  • Έκδοση
1.0

Επίπεδα Δυσκολίας